tirsdag 1. mars 2011

En ekkel sommerfølelse

Én av de absolutt verste tingene med å bo i Nordkapp, er når det blir slått katastrofealarm. Om sommeren, når utrykningskjøretøy haster gjennom byen, tenker jeg ofte på det verste. Blant det verste som kan skje er en bussulykke på Nordkappveien. Det har skjedd stygge ulykker og det vil helt sikkert skje i fremtiden. Det er ulempen med stor turisttrafikk og over 200 000 personer som skal til Nordkapp-platået hver eneste sommer.

I dag gikk alarmen og det var en bussulykke på Nordkappveien. Heldigvis gikk det bra med sjåførene og passasjerene, men dagens hendelse ga sommerfølelse. Alarm kan bety katastrofe og katastrofer er ekstra ille i alle små lokalsamfunn. Alle kjenner alle og det betyr at ulykker involverer en stor del av befolkningen i Nordkapp.

Før dagens Nordkapp-tur satt jeg på Corner med flere av sjåførene. Vi snakket faktisk om turen de skulle ha til Nordkapp. I samtalen var været og hurtigruten naturlige ingredienser i samtalen. To timer etter lunsjen ble det slått alarm og jeg tenkte på mine venner som akkurat hadde dratt fra Honningsvåg sentrum. Heldigvis, heldigvis; det gikk bra!

Ingen kommentarer: