lørdag 7. august 2010

Tøft gjort av fotballforbundet

Det blir omkamp mellom Alta – Nybergsund, etter en stygg dommerfeil da lagene hadde seriekamp i Finnmarkshallen tidligere i sommer.

Jeg tvilte på omkamp fordi Doms- og sanksjonsutvalget i Norges Fotballforbund sjelden imøtekommer protester. Denne dommerfeilen var ekstremt grov og medlemmene i utvalget er tøffe som vedtok omkamp.

VG har video av episoden fra seriekampen. Dommeren tillot avspark mens Alta-spillerne jublet etter nettkjenning. Alta IF protesterte fordi Nybergsund scoret og stillingen ble 3-3.

I regel nummer 8 i NFFs spilleregler heter det at «alle spillere må være på egen banehalvdel» når det tas avspark etter at mål er scoret. Dommer Petter Kristiansen Toppe overså denne regelen og det har heldigvis Doms- og sanksjonsutvalget registrert. Omkamp er rettferdig, selv om det medfører praktiske problem. Nybergsund må nok en gang reise til Alta og det er ikke spesielt billig.

Forhåpentligvis vinner Alta omkampen.

1 kommentar:

Anonym sa...

At tre eller fire Altaspillere var noen få meter inne på den andre halvdelen når avsparket ble tatt(fra 7 til 2 meter - de var på egen halvdel i løpet av maks 1,5 sek) hadde ingenting å si for målet som kom 14 sekunder senere. Da hadde Alta for øvrig 8 spillere i eller like utenfor egen 16-meter. Doms- og Sanksjonsutvalget har muligens telt riktig, men hva med fotballforståelsen?