onsdag 25. august 2010

Mitt tips er idrettshallen

FrP var i dag ute med et utspill om nytt svømmebasseng i Radio Nordkapp. Jeg er uenig i utspillet, fordi den økonomiske situasjonen til kommunen er veldig vanskelig og FrP er like dårlig som de andre partiene til å foreta prioriteringer.

Per Tore tippet at et nytt svømmebasseng er på plass om 5-6 år. Tja, vi får se. Politikere som nok en gang går til valg på nytt basseng, er dristige. Det valgkampløftet har blitt brutt kontinuerlig de siste valgperiodene, foruten i inneværende periode. Da var ingen som lovet nytt basseng.

Per Tore har forresten sittet i kommunestyret for Senterpartiet. Han fremmet ingen gode eller konkrete forslag som medførte økt handlerom for politikerne. Tvert imot kjempet Senterpartiet imot omleggingen av skolemønsteret, en kurs som har forbedret kommuneøkonomien.

Mitt tips er at kommunens neste store prosjekt kan være renovering av Honningsvåg idrettshall. Dersom det ikke skjer, vil idrettshallen bli et gigantisk problem. Kanskje på linje med den gamle skolen som kommunen brukte mange titallsmillioner kroner på.

Det bør faktisk bli en svømmehalldebatt i kommunen. Med det antall konkurransesvømmere som er i Nordkapp Svømmeklubb, bør det ikke automatisk være et 25-meters basseng som politikerne fronter. Det er dumt å kaste bort et par titallsmillioner på en bitteliten gruppe. Driften av et nytt anlegg, har jeg med vilje unnlatt å omtale.

2 kommentarer:

Anonym sa...

EN "bitteliten" gruppe kan bli veldig stor med et NYTT 25-meters basseng.

Solvik sa...

Anonym, det er helt rett. Spørsmålet er hvor stor og om det forsvarer pengebruken.

Misforstå meg det; det er penger i systemet til nytt svømmebasseng, også 25 meters basseng, men politikerne har vært altfor dårlig med de økonomiske prioriteringene. Jeg ser ingen bedring, fordi det er omtrent de samme som har styrt kommunen de siste årene som skal styre i fremtiden.