onsdag 23. juni 2010

Skattepenger er allerede dine penger

I dag opplevde skribenten jubel hos en skatteyter. Årsak: 25 000 kroner igjen på skatten.

Det er ingen grunn til å juble over å få igjen penger fra staten eller fra Skatteetaten som administrerer systemet som politikerne har vedtatt. Penger igjen betyr i praksis at staten har tatt mer penger fra deg enn det den har lov til å gjøre. Borgerne bør heller sjekke hva de betaler i skatt og om de føler de får noe igjen for alle pengene staten tar for å finansiere de såkalte fellesgodene.

Han som jublet i dag har ikke barn, men likevel må han betale skatt for å finansiere barnetrygd, kontantstøtte, barnehage og skole, for å nevne noen skattefinansierte ordninger vedtatt av politikerne. At en person uten barn skal betale for barnehage, er urettferdig.

Den 24. juni starter Skatteetaten å betale ut penger til skatteytere som har penger til gode.

De fleste lønnstakere og pensjonister får skatteoppgjøret for 2009 den 24. juni 2010, og dette er skatteytere med forholdsvis enkle skatteforhold.

De som får skatteoppgjør til høsten, får brev om dette fra Skatteetaten. Dette gjelder blant annet næringsrivende, selskap, og lønnstakere og pensjonister som er i ekteskap med næringsdrivende.

La deg ikke begeistre over pengene du får igjen. Det er tross alt dine penger!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kanskje han som mottok pengene (og ikke har barn) har alkoholproblemer, alvorlig sykdom osv. som de som har barn IKKE har, men likevel må være med å finansiere dette?

Solvik sa...

Det er kanskje verre, etter min mening, at en avholdsmann må finansiere skattefinansierte tiltak til personer som har rusproblemer. Det er ulempen med dagens sosialdemokratiske system. Vi tvinges til å støtte tiltak vi mener er motbydelige.

Om han som jubler over skattepengene er en konsekvent liberalist er jeg i tvil om. Men forhåpentligvis tenker han over saken.